Musikerförbundet

08-587 060 00 | Webbmejl  |  Kontakt  | MobilvyLänkar  |  Pressrum  |

MINA SIDOR

Du är här: Hem PRESSMEDDELANDE Årets Studiorävar utsedda

onsdag23 augusti 2017

AKTUELLT

Årets Studiorävar utsedda

– Det är med stor glädje som Musikerförbundet ger en varsin Studioräv till Liza Öhman och Rutger Gunnarsson för sina livsgärningar som studiomusiker, kommenterar Musikerförbundets Jan Granvik.

 

Juryns motiveringar

"Liza Öhman har vid sidan av sin egen solokarriär sjungit på ett stort antal svenska artisters inspelningar och är Sveriges mest anlitade och inspelade korist. Med sin unika röstklang, som hon hanterar med stor teknisk och musikalisk finess, lyfter och förstärker hon kören så att den får en särskild klang och lyster. Hennes arbetssätt kännetecknas av ärlighet och uppriktighet och det är omvittnat hur hon skapar trygghet i kören med sin hjälpsamhet och genuina musikalitet."

"Rutger Gunnarsson är Sveriges mest anlitade och inspelade basist och en av kollegor och uppdragsgivare högt uppskattad musikant. Rutgers spel kännetecknas av en varm ton, ett stabilt rytmiskt driv i kombination med stark stilkänsla och en högt utvecklad teknik, och när utrymme ges, ett improvisatoriskt och emotionellt spel i mästarklass. Han är med säkerhet också den mest avlyssnade svenska studiobasisten i världen genom sin medverkan på nästan alla ABBA-inspelningar."

 

Studioräven tilldelas en musiker som visat framstående skicklighet och mångsidighet som studiomusiker, och som i sin yrkesverksamhet också utmärkt sig som en av kollegorna högt uppskattad och inspirerande medmusikant.

 

 

 

Få vårt nyhetsbrev

captcha

Följ oss

Håll dig uppdaterad med det senaste från vårt nätverk.

 

FacebookTwitter

S

 

 

 

 

 

 

Om Musikerförbundet

Vi är fackförbundet för dig som jobbar med musik. Genom facklig och politisk kamp förbättrar vi våra medlemmars upphovs- och arbetsrättsliga villkor och verkar för att musiker och artister ska få en rättvis del av det ekonomiska värde de skapar i samhället.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om webbsidan