Musikerförbundet

08-587 060 00 | Webbmejl  |  Kontakt  | MobilvyLänkar  |  Pressrum  |

MINA SIDOR

Du är här: Hem AKTUELLT Musikerförbundet stödjer Fastighets varsel

onsdag26 juli 2017

AKTUELLT

Musikerförbundet stödjer Fastighets varsel

Kollektivavtalsförhandlingarna med Almega har kört fast. Nu varslar Fastighetsanställdas förbund om strejk för att få igenom en låglönesatsning utan att behöva betala med försämrade villkor.

"Almega vägrar oss en överenskommelse i enlighet med LO-samordningen och industrinormeringen som innehåller en låglönesatsning", säger Jari Visshed, tredje förbundsordförande för Fastighets i ett uttalande.

Musikerförbundet står bakom Fastighets i kampen för schysta villkor och löner. Även de fastighetsanställda har rätt till den låglönesatsning som arbetstagare inom bland annat industrin och handeln redan fått.

"Almega måste rätta in sig i ledet. De med lägst löner behöver ett extra påslag, det är självklart att LO-samordningens låglönesatsning ska gälla alla förbund. Fastighets medlemmar ska inte tvingas betala för det med försämrade arbetsvillkor", säger Musikerförbundets ordförande Jan Granvik.

Fastighets stridsåtgärder träder i kraft den 8 maj kl. 06:00 och berör sju företag i sex städer.

 

 

Få vårt nyhetsbrev

captcha

Följ oss

Håll dig uppdaterad med det senaste från vårt nätverk.

 

FacebookTwitter

S

 

 

 

 

 

 

Om Musikerförbundet

Vi är fackförbundet för dig som jobbar med musik. Genom facklig och politisk kamp förbättrar vi våra medlemmars upphovs- och arbetsrättsliga villkor och verkar för att musiker och artister ska få en rättvis del av det ekonomiska värde de skapar i samhället.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om webbsidan